Castellum har lukket sin største risiko i porteføljen, og er tilbage på en gennemsnitlig tomgangsprocent på 5,68 %. Nordens mest bæredygtige ejendomsselskab byder Cadeler A/S velkommen på Kalvebod Brygge primo 2024. Lokationen falder helt i tråd med Cadelers egen maritime forretning, idet virksomheden er førende indenfor transport, installation og vedligeholdelse af offshore vindmøller. 

Cadeler er en virksomhed i konstant udvikling, og i takt med antallet af vores medarbejdere stiger, stiger vores behov også for bedre faciliteter, der samtidig imødekommer vores fremtidige behov. Vi er derfor glade for at have fundet de helt rette omgivelser for vores nye hovedkontor i tæt samarbejde med Castellum”, siger Mikkel Gleerup, CEO hos Cadeler A/S og fortsætter: ”Vi har været i dialog med Castellum igennem hele forløbet, som har sørget for at indfri de krav vi har haft til lokation såvel som lokaler og faciliteter. Vi ser derfor meget frem til at flytte ind i det nye lokaler i 2024”.

Castellum glæder sig ligeledes til samarbejdet:

Jeg og hele Asset Management- og Driftsteamet glæder os utroligt meget til at byde Cadeler velkommen. Jeg er utroligt stolt af, at vi har så dygtige og kompetente medarbejdere hos Castellum. Vores Senior Asset Manager, Peter Jørgensen, har ikke blot formået at udleje ejendommen, men han har i samarbejde med CBRE, fundet en lejer, som vi deler værdier med”, udtaler Bettina Lange.

Selvom der er lidt tid til, at Cadeler flytter ind, betyder det ikke, at arbejdet kommer til at stå stille:

I den mellemliggende periode ombygges ejendommen af Castellum til Cadelers behov. Vi har et stort fokus på at genbruge så mange materialer, som muligt med ejendommens alder, beskaffenhed og Cadelers ønsker taget i betragtning” udtaler Castellums Projektchef, Henrik Dann.

Da Genmab opsagde sin lejekontrakt på Kalvebod Brygge, var det hverken med Genmabs eller Castellums gode vilje, at vejene skiltes: ”Vi har haft et utroligt godt samarbejde med Genmab og vi var begge ærgerlige over, at vi ikke kunne fortsætte”, udtaler Bettina Lange, Regional Director i Castellum.

Opsigelsen kom dog ikke bag på Castellum. ”Vi har i flere år arbejdet med ejendommen og med mange forskellige scenarier, siden Genmab indgik aftale med NCC om opførelse af et nyt og større domicil i Valby”, udtaler Castellums Senior Asset Manager, Peter Jørgensen.

Castellum flytter selv til Havneholmen i 2023 med udsigt til Cadelers nye domicil på den anden side af vandet. Dermed kommer de to virksomheder endnu tættere på hinanden.

Castellum ejer ejendommene på Kalvebod Brygge 39-41, 43 og 45.

Rådgivere for Castellum i udlejningsfasen
CBRE: Martin Rønne, Senior Director
Danielsen Spaceplanning: Malin Meyer, CEO og Partner