Gå til hovedindholdet

21.07.2022

Ombygning hos L’Oréal Danmark med fokus på hybridarbejde og bæredygtighed

Bæredygtighed København

Vi hjælper L’Oréal Danmark med renoveringen af deres danske hovedkontor i vores ejendom Tower på Havneholmen. L’Oréal har boet i ejendommen siden 2015 og sidder i dag omkring 450 medarbejdere.

Grundet ny strategi i L’Oréal og mere hybridarbejde som følge af Corona gik vi i samarbejde med L’oréal i gang med en større ombygning fra 4,5 etage til 3 etager i januar 2022.

Susanne Larsen, der er Nordic EHS & Facility Director i L’Oréal, fortæller, at L’Oréal skulle foretage en organisationsændring fra at have teams i forskellige lande til ét nordisk team. Deraf kom et øget behov for Teamsmøder og flere små mødelokaler til 1-2 personer i stedet for til 8-10 personer:

”Vi havde brug for at fremtidssikre kontoret, for at det kunne fungere fremadrettet”, fortæller Susanne.

Den nye måde at arbejde på i L’Oréal bliver blandt andet implementeret med forskellige mødebokse for at imødekomme de nye behov på kontoret: ”I stedet for at bygge mødelokaler, har vi været inde i stor stil og bruge mødebokse fra 1-personers telefonbokse til 4-personers mødebokse, og det har Castellum været meget fleksible omkring. De kunne godt se fidusen i at have de her mødebokse også fremadrettet til en eventuel ny lejer, fordi de bare kan rykkes rundt. De er blevet meget velmodtaget af vores kollegaer, og de giver også et helt andet udtryk på kontoret”, fortæller Susanne.

Susanne er rigtig glad for samarbejdet med Castellum i forbindelse med renoveringen:

”Castellum er bygherre og leder selve byggeprojektet, og det kører de superfint og med hård hånd. Der har vi fuld tillid til, at de styrer selve byggeprocessen supergodt igennem. De har blandt andet tjekket op på, at designet og indretningen rent byggeteknisk kunne lade sig gøre, og der har ikke været nogle udfordringer overhovedet.”

Fokus på bæredygtighed

Som en del af ombygningen hos L’Oréal har der været et stort fokus på bæredygtige initiativer.

Susanne fortæller, at de har et stort fokus på affaldssortering på kontoret: ”Vi har selvfølgelig vores affaldssortering, hvor vi sørger for at sortere så meget som muligt, så det kan genanvendes efterfølgende”, og fortsætter:

”Vi har også LED-lys med censorer, vi bruger glas, keramikkopper og karafler til vand frem for plastikflasker og de engangskrus, vi har, er bionedbrydelige. Og så har vi lige været inde og montere vandhaner med sensor på alle toiletter og i køkkener for at spare på vandet fremadrettet”, fortæller Susanne og tilføjer:

”Vi har også reduceret vores papirforbrug rigtig meget ved at have FollowMe-printere, så der printes ikke ud, før man står der til at hente det, og det reducerer printet papir med omkring 30-40 procent.”

Mere at læse

Læs mere

08.03.2023

Castellum arbejder for ligestilling af køn i alle ansættelseskategorier

17.02.2023

En personalerestaurant med fokus på fællesskab og bæredygtighed

24.01.2023

Renovering hos Clever med fokus på bæredygtighed og sundhed

03.01.2023

Vi er netop blevet færdige med ombygningen hos L’Oréal Danmark

Vis lignende artikler